image/svg+xml
image/svg+xml

Yüksekokulumuzun TÜBİTAK 2209-A Projelerinin hepsi kabul edildi.

Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri olan Üniversitemiz, TÜBİTAK 2209-A kapsamında kabul edilen 133 projesiyle Türkiye 3’üncüsü oldu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2021/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. “Sürdürülebilir Gelişim” ve “Proje Tabanlı Öğrenme” hedefleriyle önemli çalışmaların yapıldığı Üniversitemiz, yeni dönemde de en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumları arasına girdi. 133 projesi desteklenmeye değer görülen Bartın Üniversitesi, yükseköğretim kurumları arasında ilk 3’te yer almayı başardı.

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında başvuru yapılan 5 projeden 5'i kabul edilen Yüksekokulumuz önemli bir başarıya imza atmış oldu.

Y
üksekokulumuzun Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümünde öğrenim gören öğrencimiz Melik Ustabaş ve danışmanı Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi'nin "Yulafın Macar Fiği ve Yem Bezelyesi ile Farklı Karışım Oranlarında Silaj Kalites Özelliklerinin Belirlenmesi" adlı projesi bu kapsamda destek almaya hak kazanmıştır.

Yüksekokulumuzun Elektrik ve Otomasyon Bölümünde öğrenim gören öğrencilerimizden Hüseyin Ali Yılmaz ve Can Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yurderi danışmanlığında "Amonyak-Boranın Katalitik Hidroliz için ZIF-8 dekore FE-MoOx Nanoparçacıklarının Sentezi, Tanımlanması ve Katalitik Performanslarının İncelenmesi" adlı projesi destek almaya hak kazanmıştır.

Yüksekokulumuzun Park ve Bahçe Bitkileri Bölümünde öğrenim gören öğrencimiz Canan Tanşu ve danışmanı Doç. Dr. Deniz Çelik'in "Açık ve Yeşil Alanlarda Doğal Bitki Türlerinin Kullanılması: Bartın-Balamba Tabiat Parkı Örneği" adlı projesi ve Oya Artar'ın Dr. Öğr. Üyesi Cevdet Gümüş danışmanlığında "Bartın ili Kum Zambağı Populasyonunun Belirlenmesi" adlı projesi destek almaya hak kazanmıştır.

Yüksekokulumuzun Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümünde öğrenim gören öğrencimiz Oğuzhan Acınal ve danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Yozcu' nun "Kurtuluş Savaşı'nda Kullanılan Takanın Kültürel Miras Turizmindeki Yeri" adlı projesi destek almaya hak kazanmıştır.

Tüm öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı tebrik ediyoruz başarılarının devamını diliyoruz.