Yüksekokulumuzun TÜBİTAK 2209-A Projeleri Kabul Edildi

Üniversitemizde “Sürdürülebilir Gelişim” ve “Proje Tabanlı Öğrenme” hedefleriyle devam eden çalışmalar önemli başarıları beraberinde getiriyor. Proje kültürünün yaygınlık kazanması için belli aralıklarla ‘Proje Hazırlama ve Yönetme’ eğitimlerinin verildiği Üniversitemizde, öğrenciler de başarılarıyla öne çıkıyor. Bu doğrultuda “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında 2019 yılı ikinci dönemde 32 projesiyle üniversiteler arasında beşinci olan Üniversitemiz, salgın sürecine rağmen 2020 yılının birinci döneminde desteklenen 27 projesiyle Türkiye’de ikinci olmuştu. 2020 yılı ikinci dönemde de başarısını katlayarak sürdüren Üniversitemiz, 105 başvuru arasından kabul edilen 58 projeyle istikrarlı yükselişini devam ettirerek Türkiye’de dördüncü sırada yer almayı başarmıştı.

Yüksekokulumuzun “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında 3 projesi kabul edildi.

TÜBİTAK 2209-A Kapsamında Desteklenen Projelerimiz
Öğrenci Adı Soyadı Proje Adı Danışman Adı Soyadı
Çağla Nur ÇETİN Covid-19 Pandemisi ile Gelişen Online Gıda Alışveriş Platformlarının Ahp ile Analizi Öğr. Gör. İrem ŞAHMUTOĞLU
Gülcan YILDIRIM Farklı Tahıl-Baklagil Karışım Oranlarının Yem Verim ve Kalitesi Üzerine Etkilerinin Sürdürülebilir-Tarım uygulamaları Açısından Değerlendirilmesi Doç. Dr. Ayşe GENÇ LERMİ
Selma YEMELEK Hobi Bahçelerinin Çevre Duyarlılığı, Fiziksel Aktivite ve Yeme Alışkanlığı Üzerine Etkileri: Bartın İnönü İlkokulu Örneği Doç. Dr. Deniz ÇELİK

Öğrencimiz ve Öğretim Elemanımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.