Yüksekokulumuz, Yat Kaptanlığı, Sınırlı Vardiya Zabitliği ile Gemiadamı Uzmanlığı eğitimleri verme konusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yetkilendirildi.

Yüksekokulumuzun, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile YÖK arasında imzalanan YÖK’e bağlı denizcilik eğitimi veren eğitim kurumlarının Sınırlı Vardiya Zabitliği ve Yat kaptanlığı (499 GT) ehliyeti verebilmesi için gerekli olan STCW (Gemiadamları Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Uluslararası Standartları) belgesi başvurusu kabul edildi.

Rapor doğrultusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Yüksekokulumuzun Kurucaşile ilçesinde bulunan Yat İşletme ve Yönetimi Programında yat kaptanı yetiştirilecek.

Ayrıntılı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.