image/svg+xml
image/svg+xml

Yüksekokulumuz Turizm İşletmeciliği öğrencilerine yabancı dil sertifikası verildi

Yüksekokulumuz Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencileri, 56 saatlik Mesleki Yabancı Dil II dersi kapsamında derslerine entegre edilen ESP (English for Specific Purposes) online sertifikasyon uygulaması ile yabancı dil başarı sertifikasına sahip oldu.

Turizm ve Otel İşletmeciliği mesleki yabancı dil dersine yenilikçi bir öğretim yöntemi olarak Stockolm/İsveç kaynaklı ESP online uygulaması entegre edildi. Derste başarı gösteren öğrenciler “Başarı Sertifikası” almanın mutluluğunu yaşadı.

Dersle eş güdümlü olarak yürütülen bu uygulamanın otel işletmeciliğinin her birimine ilişkin uluslararası meslekî bir içeriği olduğunu ve 14 ayrı üniteyi kapsadığını belirten ders sorumlusu Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr. Gör. Akif Gökçe, “Yüz-yüze derslere devam eden, ders içi anlatımlara katılım gösteren ve ders dışı ödev ile sınav yükümlülüğünü yerine getirerek %85 ve üzeri başarı gösteren öğrencilerimiz, sertifikalarını almaya hak kazandı. QR kodlu ve uluslararası geçerliliği olan bu sertifikaların öğrencilerimizin sektörel gelişimini destekleyici bir rolü olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sertifikalarını dönemin sonunda alan öğrenciler, zorunlu olarak aldıkları Mesleki Yabancı Dil dersi kapsamında aynı zamanda bir sertifikaya sahip olmaktan duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.