Uluslararası Öğrenciler Uyum ve Tanışma Etkinliğinde Buluştu

Bartın Meslek Yüksekokulu (BMYO) tarafından Bartın Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezinde (TÖMER) öğrenim gören uluslararası öğrencilerimizin yüksekokulumuzu tanımaları ve uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.  Etkinliklere 10 farklı ülkeden 120 uluslararası öğrenci katıldı.

İlk etkinlik olarak tanışma ve uyum eğitimi verildi. Ağdacı kampüsü konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte BMYO Uluslararası Öğrenci Genel Koordinatörü Öğr. Gör. Ziya Ceylan uluslararası öğrencilere Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde Bartın’ı, Üniversitemizi ve Bartın MYO’yu tanıtan bir sunum yaptı. Daha sonra uluslararası öğrencilerimiz Öğr. Gör. Ziya Ceylan, Dr. Öğretim Üyesi Kıvanç Bakır ile Bartın TÖMER Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ali Başaran eşliğinde BMYO seraları, grafik tasarım ile Lokanta ve İkram Hizmetleri Atölyeleri gezildi.