image/svg+xml
image/svg+xml

TÜBİTAK 2209-A proje çalışmaları Bartın İnönü İlköğretim Okulu’nda başladı

Yüksekokulumuz Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü Peyzaj ve Süs Bitkileri Programının "Hobi Bahçelerinin Çevre Duyarlılığı, Fiziksel Aktivite ve Yeme Alışkanlığı Üzerine Etkileri: Bartın İnönü İlkokulu Örneği" başlıklı TÜBİTAK 2209-A proje çalışmaları başlamıştır. 

12 ay sürecek projenin amacı hobi bahçelerinin öğrencilerin çevre duyarlılığı, fiziksel aktivite alışkanlığı ve yeme alışkanlığı üzerindeki eğitici rolünün saptanmasıdır. Proje öğretmen Müyesser ÇELİKOĞLU'nun 4. Sınıf öğrencileri ile birlikte gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında proje yürütücüsü Selma YEMELEK tarafından öğrencilere tohum, yağmur hasadı, kompost, gübre, toprak, aromatik bitkiler, bahçe çiçekleri gibi temel kavramlar ve projeye yönelik bilgi verilmiştir. Sunum sonunda proje yürütücüsü YEMELEK ve proje danışmanı Doç. Dr. Deniz ÇELİK öğrenci sorularını cevaplayarak bilgilendirme etkinliği tamamlanmıştır

"Eğlenerek öğreniyoruz" anlayışı ile devam eden proje süresi 12 aydır ve bu süre içinde okul bahçesine Okul Müdürü Fehmi KARAKAYIŞ öğretmen Müyesser ÇELİKOĞLU, proje yürütücüsü Selma YEMELEK, danışman Deniz ÇELİK ve öğrenciler ile birlikte hobi bahçesi oluşturulacaktır.