image/svg+xml
image/svg+xml

Öğretim Görevlimize Mülkiyelilerden Ödül

Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Görevlisi Hasan Aslan’a yüksek lisans tezi için Mülkiyeliler Birliği tarafından “Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü” verildi.

Mülkiyeliler Birliği tarafından sosyal politika alanında yazılan doktora ve yüksek lisans tezlerine Türkiye’de sosyal politika disiplininin öncülerinden; Eski Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) Dekanı ve Eski Çalışma Bakanı Prof. Dr. Cahit Talas anısına ödüller verildi. “Uluslararası Mevsimlik Tarım Göçü: Artvin Örneği” adlı yüksek lisans tezi ile Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülüne Meslek Yüksekokulumuz Sosyal Güvenlik Programı Öğretim Görevlisi Hasan Aslan layık görüldü.

Tez çalışması için Artvin Hopa’daki 10 çay üreticisi (işveren) ve 9 Gürcü çay işçisi ile görüşmeler yaptığını ayrıca Hopa, Kemalpaşa ve Arhavi’deki işçilerin evleri, toplanma yerleri ve çay tarlalarında gözlemlerde bulunduğunu ifade eden Aslan, yoğun bir emek neticesinde yazdığı tezin Mülkiyeliler Birliği tarafından ödüle layık görülmesinden büyük kıvanç duyduğunu belirtti. Ankara’da Mülkiye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine birçok akademisyen katıldı.