image/svg+xml
image/svg+xml

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Öğrencilerinde Sertifika Sevinci

Yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğrencileri Bilgisayarlı Muhasebe programı eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Öğrencilerimize, meslek hayatlarında kendilerini öne çıkaracak ETAV-8.SQL ve LUCA muhasebe programları eğitimi verildi. Bartın Meslek Yüksekokulu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ile Bartın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında verilen eğitimlere Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programından 28 öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Kıvanç Bakır, TÜRMOB ile BSMMMO’ya bu güzel işbiriliği için teşekkür etti. Geçtiğimiz haftalarda yeniden BSMMMO Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Mustafa Fındık’ı tebrik eden Bakır, “İki yıldır Odamız ile öğrencilerimizin faydasına olacak önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Öğrencilerimizi kariyer basamaklarında bir üst seviyeye taşıyan bir eğitim oldu. BSMMMO ile diaologların kurulmasında önemi katkıları olan başta Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Sezar Karaca ve tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Öğrencilerimizin muhasebecilik mesleğindeki geleceklerini olumlu yönde etkileyecek tüm projelerin arkasında olduklarını belirten BSMMMO Başkanı Mustafa Fındık, “ Bartın Meslek Yüksekokulumuzdan mezun olan öğrencelerimizin mezun olduktan sonra Bartın’da yaşayan öğrencilerimizi bizzat kendimiz, Bartın dışında yaşayan öğrencilerimizi ise ikamet ettikleri ildeki oda başkanlıklarını arayarak elimizden geldiğince istihdamları konusunda yardımcı oluyoruz. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz “ diye konuştu.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ders sorumlusu Öğr. Gör. Ender Yeğen öğrencilerin bu yazılımların öğrenilmesinde büyük bir ilgi ve gayret gösterdiklerini, bu uygulamayı yapan Türkiye’de tek üniversite olduklarını belirtti. Eğitimler sonunda başarılı olan öğrencilere Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç Bakır, BSMMMO Başkanı Mustafa Fındık ve Yönetim Kurulu Üyesi Haun Atay ile bölümün öğretim görevlileri tarafından sertifikaları verildi.