image/svg+xml
image/svg+xml

Mezunumuzun Girişimcilik Öyküsü

Kariyer Merkezimiz ile Çalışma ve İş Kurumu Bartın İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “10. İstihdam ve Kariyer Günleri” kapsamında, Bartın Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programı 2023 yılı mezunlarından Ali DURAK ile 22.05.2024 Çarşamba günü saat 11.00 de bir söyleşi düzenlenmiştir.

Üniversitemiz Ağdacı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Mezunumuzun Girişimcilik Öyküsü” konulu söyleşiye Meslek Yüksekokullarımız öğrencileri ve öğretim elemanları katılım sağlamıştır.

Söyleşide; Mezunumuz Eğitim-Öğretim sürecinin ardından aile işletmesi olarak memleketi Yozgat Sarıhancılı Mahallesi’nde kurduğu 1080 metrekarelik serada tarımsal üretime başlayarak çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini ifade etmiştir.

Durak, tarımsal üretime olan ilgisinden, üniversitemizde aldığı eğitimin kendisine sunduğu katkıları, uygulamada karşılaştığı sorunları, sorunlara yönelik nasıl çözüm ürettiğini ve işletmesinin geleceğe yönelik planlarını katılımcılarla paylaşmıştır. Aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamındaki Uzman Eller Projesi ile işini büyütmeyi hedefleyen Ali DURAK, tarımsal desteklemelerden de bahsetmiştir. Mezuniyetinden hemen sonra iş hayatına atılan Durak söyleşinin devamında katılımcıların sorularını cevaplamıştır. 

 

İşini sevgiyle yapan her insanın bunu girişimcilikle birleştirmesi gerektiğini, kendisinin cesaretle risk alarak girişimcilik ruhunu desteklediğini ve bu şekilde başarıya ulaştığını ifade etmiştir.

 

Söyleşi sonunda Ali DURAK’a Üniversitemiz 10. Kariyer ve istihdam günleri kapsamınsa yüksekokulumuz kariyer etkinliğine katılarak bu cesaret ve ilham kaynağı olabilecek söyleşi için Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç.Dr. Ayşe GENÇ LERMİ tarafından teşekkür belgesi takdim edilmiştir.

  • BARÜ Akıllı Sera Sistemleri ile Geleceğe Göz Kırpıyor

  • Bartın Meslek Yüksekokulunda İşyeri Uygulama Eğitimi (3+1) Tamamlandı

  • BARÜ’nün Projesiyle Su Kirliliğinin Çevresel Etkileri En Aza İndirilecek

  • BARÜ’de Düzenlenen Panelde Tarımın Geleceği Konuşuldu.

  • Birim Kalite Komisyonumuz Toplandı.

  • İdari İnsan Kaynakları Toplantısı Gerçekleştirildi (Haziran 2024)

  • Danışma Kurulu Toplantısı(Geri Bildirim) Gerçekleşti

  • Öğrencilerimize Adeko Eğitim Serfikaları Verildi

  • Tasarım Bölümü Öğrencileri Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı’nın Duvarını Renklendirdi

  • Ön lisans programlarında birinci Bartın Meslek Yüksekokulu’ndan oldu