image/svg+xml
image/svg+xml

Mezunlarımızla Buluştuk

Her yıl farklı alanlarda verdiği binlerce mezunu ile köklü kurumlardan biri olan Bartın Meslek Yüksekokulumuz, mezunlarıyla bir araya geldi. Üniversitemiz Kariyer Planlama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte anılar tazelendi, duygusal anlar yaşandı.

Öğr. Gör. Pelin Su Altan moderatörlüğünde çevirimiçi ortamda gerçekleşen etkinliğe Bartın Meslek Yüksekokulu (BMYO) Müdürü Ayşe Genç Lermi, Kariyer Planlama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Çillioğlu Karademir ve öğretim elemanları katıldı.   

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BMYO Müdürü Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi, “Bugün meslek yüksekokulumuz tarihinde mezunlarımız için ilk defa gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi. Mezunlar günü etkinliklerinin hem farklı nesillerin buluşmasına hem de kurumsal değerlerin yeniden yaşanmasına imkan sağladığını belirten Genç Lermi, Bu noktada mezunlarımızın üniversitemize aidiyet duygusunu geliştirerek üniversitemize olan bağlarını güçlendirmek konusunda bizleri cesaretlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

Bartın Meslek Yüksekokulunun 15 programda 1500 öğrencisiyle eğitim-öğretime devam ettiğini bildiren Doç Dr. Ayşe Genç Lermi, 26 yıllık süreçte meslek yüksekokulumuzun bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm yöneticilerimize, katkıları bulunan bütün akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür etti.

Mezun Bilgi Sisteminin Önemine Dikkat Çekildi

Meslek Yüksekokulumuzdan bugüne kadar binin üzerinde öğrencinin mezun olduğunu belirten Genç Lermi, birçok alanda başarılara imza atarak üniversitemizi temsil eden ve kariyerinde önemli yol kat etmiş mezunlarımızın başarılarının tarifsiz bir gurur yaşattığını söyledi. Bu başarının artırılmasında mezunlarımızın ve öğrencilerimizin mezun bilgi sistemine kayıt olmasının önemli bir rolü olacağının altını çizen Genç Lermi, mezun bilgi sistemine kayıt olarak oluşturacak network sayesinde mezunlar ile etkileşimin sürekliliğinin sağlanabileceğine dikkat çekti. Bu etkinliklerin mezunlarımız ile akademik insan kaynağımız arasında bir köprü vazifesi görmesini ve bir gelenek haline getirilmesini temenni eden Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi, “Gönül isterdi ki mezunlarımızla yüzyüze biraraya gelelim. Maalesef yaşadığımız pandemi süreci buna izin vermedi.” diyerek sözlerini tamamladı.

Etkinlik boyunca mezunlar öğrencilik yıllarına dair hatıralarını anlattı ve hocalarıyla doyasıya sohbet etti.