image/svg+xml
image/svg+xml

Limanlarda Kullanılan Dijital Dönüşüm Teknolojileri Sempozyumu Gerçekleştirildi

Bartın Meslek Yüksekokulumuz Üniversitemizin ihtisaslaşma alanı olan Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları alanına yönelik bir sempozyuma imza attı. Bartın Meslek Yüksekokulu ihtisaslaşma komisyonu tarafından düzenlenen “Limanlarda Kullanılan Dijital Dönüşüm Teknolojileri” Sempozyumuna akademi ve iş dünyasından birçok isim konuşmacı olarak katıldı.

Çevirimiçi ortamda gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi ise uluslararası ticaretin gelişmesiyle birlikte Deniz ve Liman İşletmeciliğine önemin arttığını vurguladı. Deniz ve Liman İşletmeciliğindeki sürdürülebilirlik ve dijitalleşme kavramları üzerinde durdu. Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde bu alanda açılan bölümlerin bulunması ve son yıllarda bu bölümlere alınan akademik personel sayısının artışıyla bu alandaki çalışmaların da Meslek Yüksek Okulu ailesinde arttığını belirtti. Genç Lermi, Üniversitemizin geçtiğimiz yıllarda ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’  alanında ihtisaslaşmaya hak kazanmasıyla bu alanda çalışan akademik personelimiz ve öğrencilerimizi, aynı alanda çalışan diğer üniversitelerdeki akademisyen ve iş dünyasından insanları bir araya getirmeyi amaç edindiğini vurguladı. Bu nedenle ‘Geçen yıl düzenlenen ‘Akıllı Endüstri ve Dijital Dönüşüm Teknolojileri Sempozyumu’nun ardından bu yıl ikincisini düzenlemeye karar verdik’ dedi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümünden Doç. Dr. Senem Nart’ın başkanlığında gerçekleştirilen sempozyumun birinci oturumunda “Limanlarda Dijital Dönüşüm” başlığı altında Kocaeli Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümünden Doç. Dr. Murat Yorulmaz Limanlardaki Dijitalleşme sürçlerinden bahsetti. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Elif Koç ise söze Türkiye Limanlarındaki Dijital Dönüşümün Önündeki Engeller üzerine devam etti. Oturumun son konuşmacısı Artvin Çoruh Üniversitesi Ulaştırma Hizmetleri bölümünden Öğr. Gör. Arda Toygar limanlardaki dijitalleşmenin iş süreçlerindeki yansımaları konusunu ele aldı. Konuşmacılarımız oturumun sonunda öğrencilerimiz ve akademik personelimizden gelen soruları yanıtladı.

Sempozyumun ikinci oturumu Limanlarda Endüstri  4.0 ve Çevre temasında devam etti. Ordu Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümünde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Nihan Şenbursa moderatörlüğündeki oturumda İstanbul Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliğinden Doç. Dr. Tanzer Satır akıllı ve çevreci liman konsepti üzerinde durdu. Uzak yol gemi kaptanı Hüseyin Emre Gören ise söze akıllı liman konseptinde yer alan Rotterdam Limanını anlatarak devam etti.  Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümünden Arş. Gör. Nergis Özispa ise Konteynır Limanlarında kullanılan Endüstri 4.0 Teknolojilerini anlattı. İkinci oturumda da konuşmacılarımıza yönlendirilen soruların cevaplanmasının ardından sempozyum sona erdi.  

  • İdari İnsan Kaynakları Toplantısı Gerçekleştirildi (Mart 2024)

  • Kurul Kararlarının UBYS Üzerinden Yazılması Hakkında Eğitim Gerçekleştirildi

  • 2024-2028 Bölüm Stratejik Hedef ve Göstergelerinin Hazırlanması Konulu Toplantı Gerçekleştirildi

  • Öğr. Gör. Dr. Gökhan EMİR'in "Türkiye'deki İllerin Turizm Arz Kaynakları (Gezilecek Turistik Yerler)" kitabı yayımlandı

  • Lise Öğrencilerinden Yüksekokulumuza Ziyaret

  • İdari İnsan Kaynakları Toplantısı Gerçekleştirildi (Şubat 2024)

  • Göreve Yeni Başlayan İdari İnsan Kaynağına Oryantasyon Eğitimi Verildi

  • Lise Öğrencilerinden Yüksekokulumuza Ziyaret

  • “Gazze Soykırımı” Öğrenci Sergisi Düzenlendi

  • Birim Kalite Komisyonumuz PUKÖ Temelli Eylem Planı Hakkında Toplantı Gerçekleştirdi