image/svg+xml
image/svg+xml

Kadına Yönelik Şiddet ve Bağımlılık İle Mücadele Paneli Düzenlendi

Bartın Meslek Yüksekokulumuzun Kurucaşile yerleşkesinde 13 Mayıs 2024 tarihinde Kurucaşile Kaymakamlığımızla Kadına Yönelik Şiddet ve Bağımlılıkla Mücadele Paneli düzenlenmiştir.

Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Ayşe GENÇ LERMİ açılış konuşmasında, günümüzde kadına yönelik şiddet düzeyinin endişe verici bir şekilde yükselmekte olduğunu ve bu sorunun toplumumuzun derin bir yarası haline geldiğini ancak, bu sorunlarla mücadele etmek için bir araya geldiğimizde, birlikte hareket ederek toplumsal farkındalık oluşturabileceğini ve daha etkili çözümler için güçlü adımlar atabileceğimizi söylemiştir.

Bartın Meslek Yüksekokulu olarak, eğitim ve bilimin aydınlattığı yolda, toplumsal sorunlara duyarlılıkla yaklaşmayı ve çözüm arayışlarını desteklemeyi bir misyon olarak benimsediğimizi ve panelin, bu misyon doğrultusunda, kadına yönelik şiddet ve bağımlılık konularında farkındalık yaratmayı ve toplumumuzun daha sağlıklı, güvenli ve adil bir yapıya kavuşması için önemli bir adım olduğunu ifade etmiştir.

Panelde, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğretim elemanı, Bartın Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları UYGAR Merkez Müdürü Doç. Dr. Zeynep TURHAN, şiddet türleri ve alternatif yaklaşımlar, kadına yönelik şiddette çözüm önerileri, mücadelede örnek olaylar ve aile içinde şiddetin önlenmesine yönelik sağlıklı iletişim yöntemleri hakkında önemli bilgiler sunmuştur. Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hacer YALNIZ DİLCEN, nefes tekniklerinin gücünü vurgulayarak stresle baş etme ve pozitif bir ruh halini koruma konusunda önemli bilgiler sunmuştur.

Günümüzde bağımlılık, bireylerin ve toplumun sağlığını ciddi şekilde tehdit eden önemli bir sorundur. Sadece madde bağımlılığı değil, teknoloji, kumar, alışveriş gibi farklı alanlarda da bağımlılık görülebilmektedir. Bu nedenle bağımlılıkla mücadele, bilinçlendirme, erken müdahale, tedavi ve destek hizmetlerini içeren kapsamlı bir yaklaşım gerektirmektedir. Panelde, Bartın İl Jandarma Komutanlığı Kadın ve Çocuk Kısım Amirliği- KOM Şube Müdürlüğü personeli, 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik kanunu anlatarak, KADES uygulaması ve madde bağımlılığı konularında önemli bilgiler aktarmıştır.

GENÇ LERMİ panelimizin düzenlenmesinde desteklerinden dolayı, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan UZUN başta olmak üzere, Kurucaşile Kaymakamımız Sayın Eda SEL’e,İl Jandarma Komutanımız Jandarma Alb. Sn. Ersin ASLAN'a , katılım gösteren İl Jandarma Komutan Yardımcımız Jandarma Yrb. Sayın Mete DEMİRCAN'a, Kurucaşile Belediye Başkanımız Sayın Uğur GÜNEŞ'e, değerli panelist hocalarımıza ve Bartın İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü Kadın ve Çocuk Kısım Amirliği personeline, törenimizi teşriflerinden dolayı tüm konuklarımıza teşekkürlerini iletmiştir.
  • TÜBİTAK 2209-A/B Proje Eğitimi Düzenlendi

  • BARÜ’den Dr. Çiğdem Yerli, “ODTÜ Yılın Tezi Ödülünü” aldı

  • Yüksekokulumuzda Oryantasyon Eğitimleri Yapıldı

  • Müdürümüz Prof. Dr. Ayşe GENÇ LERMİ’ye Profesörlük Tebriği

  • Yüksekokul Sosyal Komite Komisyonu Tarafından Akademik İnsan Kaynağımıza Kahvaltı Etkinliği Düzenlendi

  • Öğr. Gör. İbrahim Aydaş Yüksekokul Ailemize Veda Etti

  • Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı (Eylül 2024)

  • 2023-2024 Bahar Dönemi Akademik Danışmanlık Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

  • BARÜ Akıllı Sera Sistemleri ile Geleceğe Göz Kırpıyor

  • Bartın Meslek Yüksekokulunda İşyeri Uygulama Eğitimi (3+1) Tamamlandı