image/svg+xml
image/svg+xml

İşyeri Uygulama Eğitimi (3+1) İşverenlerin Memnuniyet Oranları

Üniversitemiz Senatosu tarafından 2019 yılında alınan karar ile 3 + 1 Eğitim Sistemi kapsamında hayata geçirilen İşyeri Uygulama Eğitimi, 2021 - 2022 akademik yılında tamamlandı.

2021-2022 Akademik yılında Bartın Meslek Yüksekokulu olarak 3 bölümde toplam 83 öğrenci ile işyeri uygulama eğitimi tamamlanmıştır. 13 öğrenci İş yeri uygulama eğitimi aldığı işyerinde meslek elemanı olarak çalışmaya başlamıştır.



Bartın Meslek Yüksekokulumuzda Tasarım, Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri, Gemi İnşaatı,  Elektronik ve Otomasyon Bölümlerinde bulunan akademik personellerin desteği ile Türkiye'nin dört bir yanından 10'u aşkın şehirde ve ülkemizin farklı coğrafyalarında öğrencilerimiz mesleki eğitimlerinin tamamlayıcısı olarak işyeri uygulama eğitimine katılarak başarıyla mesleklerini pekiştirmişlerdir. Farklı illerde özel sektör ve kamu kuruluşlarında işyeri uygulama eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz teorik bilgilerini işyerlerinde pratiğe dökerek deneyim kazanmışlardır. 

İşverenlere yapılan anket sonucunda işverenlerin büyük çoğunluğunun gelecek dönemlerde işyeri uygulama eğitimi kapsamında stajyer çalıştırmak istediklerini ifade etmişlerdir.