Gemi İnşa Öğrencilerimiz Sektör Temsilcileriyle Buluştu

Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) İnsan Kaynakları Komisyonu sektöre kalifiye ara eleman kazandırma çalışmaları kapsamında Yüksekokulumuz öğrencileriyle Kurucaşile’de buluştu. GİSBİR İnsan Kaynakları Komisyonu Başkanı ve Hukuk Danışmanı Sevda Zübeyde Çetin başkanlığındaki heyet öğrencilerimize burs ve iş imkanları ile ilgili bilgiler aktardı.

Kurucaşile’deki atölyeleri gezen GİSBİR heyeti daha sonra Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç Bakır ve Öğretim Görevlisi Dr. Sabri Alkan ile öğrencilerimizin yaptığı 11 metrelik yat ile Kurucaşile kıyılarını gezdi. Tekneye bir öğrencimiz kaptanlık etti. GİSBİR’in bu ziyaretinin hem öğrenciler hem de işletmeler için çok faydalı olacağını belirten Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç Bakır, “Gemi İnşa programındaki öğrencilerimiz bu yıl ilk kez eğitiminin bir dönemini bir iş yerinde geçirecek. 3 1 dediğimiz bu sistem ile öğrencilerimizin sektörü, işletmelerin de çalıştırdığı elemanı daha iyi tanıyacağına inanıyoruz. Bu noktada GİSBİR’in sektörün bizzat bize gelerek ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağına yönelik bu ziyareti bizim için çok faydalı oldu” dedi. Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Ögr. Gör. Dr. Sabri Alkan ise kamu sanayi işbirliği adına GİSBİR’in sağladığı ilginin fazlasıyla kendilerini memnun ettiğini belirtti.

Haberin Videosuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.