image/svg+xml
image/svg+xml

Depremzede Lise Öğrencileri Yüksekokulumuzda Ağırlandı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizde etkili olan deprem afeti sonrasında aileleriyle birlikte Bartın’a gelen lise öğrencileri Bartın Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti.

Yüksekokulumuzda Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü organizasyonunda Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü desteğiyle düzenlenen kahvaltı ile başlayan etkinlikte depremzede lise öğrencilerine Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran, Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi, Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Aktaş, Yüksekokulumuzdan Dr. Öğr. Üyesi Kadir Kayahan, Öğr. Gör. Çağrı Sürücü ve Öğr. Gör. Özkan Avcı eşlik etti. Etkinliğin düzenlenmesine destek olan Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü öğrencimiz aynı zamanda Bartın Bakkallar Odası Başkanı Barış Özkan’a ayrıca teşekkür edildi.

Gezi süresince BARÜ bünyesinde yürütülen çalışmalar ile üniversitemizin yurt dışı eğitim olanakları, çift anadal ve yandal uygulamalarının anlatıldığı lise öğrencilerine derslik, atölye ve laboratuvarlarımız Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri tarafından gezdirildi.

“Gençlerimizin geleceğimizi inşa ve ihya edeceklerine inanıyoruz”

BARÜ’nün geniş bir coğrafyayı etkileyen felaket sonrası tüm bileşenleriyle birlikte seferber olduğunun altını çizen Rektör Uzun, “Bilim insanlarımızdan mezunlarımıza kadar her bir paydaşımızla yaraların sarılması sürecinde aktif rol alıyor, gayret gösteriyoruz” dedi.

Rektör Uzun, Çocuk Üniversitesinin ardından lise dönemindeki gençler için yapılan çalışmanın da önemine değinerek “Hepimizi derinden etkileyen bir felaketi yaşamış olsak da geleceğe dair umutlarımızdan hiçbir zaman vazgeçmedik. Ülkemizin öz potansiyeli olarak gördüğümüz, yarınlarımızı inşa ve ihya edeceğine inandığımız gençlerimize iyi bir gelecek sunmak için çalışmaya devam ediyoruz. Onların yanında olarak her türlü ihtiyaçlarını gidermeye ve yol arkadaşlığı yapmaya çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen programda depremzede öğrencilerin üniversitenin imkânlarından yararlanmaları konusunda bilgiler de verilerek destek süreçleri konusunda uygulamalar anlatıldı.

  • Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi (Nisan 2024)

  • Öğr. Gör. Dr. Çağrı SÜRÜCÜ Hocamıza Veda Yemeği Düzenledi

  • “Etkili Canva Kullanımı” Eğitimi Gerçekleştirildi

  • İdari İnsan Kaynakları Toplantısı Gerçekleştirildi (Mart 2024)

  • Kurul Kararlarının UBYS Üzerinden Yazılması Hakkında Eğitim Gerçekleştirildi

  • 2024-2028 Bölüm Stratejik Hedef ve Göstergelerinin Hazırlanması Konulu Toplantı Gerçekleştirildi

  • Öğr. Gör. Dr. Gökhan EMİR'in "Türkiye'deki İllerin Turizm Arz Kaynakları (Gezilecek Turistik Yerler)" kitabı yayımlandı

  • Lise Öğrencilerinden Yüksekokulumuza Ziyaret

  • İdari İnsan Kaynakları Toplantısı Gerçekleştirildi (Şubat 2024)

  • Göreve Yeni Başlayan İdari İnsan Kaynağına Oryantasyon Eğitimi Verildi