image/svg+xml
image/svg+xml

Çevrim İçi İletişim Seminerlerimiz “Etkili İletişim ve Beden Dili ” Konusuyla Son Buldu

Bartın Meslek Yüksekokulu Çevrim İçi İletişim Seminerlerinde 07.07.2021 tarihinde saat 14:00'da Alanya HEP Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Gülbuğ Erol, etkili iletişim ve beden dili hakkında konuştu.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi “Bugün çevrimiçi iletişim seminerlerimizin sonuncusu gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Seminerlerimizde iletişim alanında çok değerli bilim insanları bizlerle oldu ve gerek üniversitemizden gerekse üniversitemiz dışından yoğun ilgi gördü.” dedi. İletişimin insan yaşamının ve olmazsa olmaz bir koşulu olduğunu belirten Lermi,  “iletişim insanın ilişkide bulunduğu her türlü ortamda var olan bir olgu olarak bilinmesi, öğrenilmesi gerekli bir disiplin olarak karşımıza çıkmaktadır. Gerek sosyal gerekse iş hayatımızda karşılaştığımız birçok sorunun arkasında doğru iletişim kuramadığımızı görmekteyiz. Özellikle aramızdaki öğrencilerimiz gelecekte iş görüşmelerinde ve iş yaşamında bu eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve kendilerine çok şey kazandıracağını daha iyi anlayacaktır” diye konuştu.

Konuşmasında iletişimin temel unsurlarına değinen Erol, iletişimde algıların, duyguların, kültürün, kişisel özelliklerin, eğitimin rolünün önemli olduğunu vurguladı. İletişim yöntemlerinden biri olan dinlemenin önemine dikkat çeken Erol, “karşımızdakini anlama için dinlemeyi bilmek gerekir.” diye konuştu.  Etkili iletişimde beden dilinin kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Erol, insan doğasını iyi tanıyın, iletişim kurmaya ortak noktalardan başlayın ve karşınızdaki insanların gereksinimlerini anlayın, önce anlamaya çalışın sonra aşılmaya.” dedi.

Etkinlik sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Erol, “İeriki yıllarda bizzat Bartın’da üniversitemizde böyle bir etkinlikte bizlerle olmaktan büyük mutluluk duyacağını belirtti. Etkinlik teşekkür belgesinin verilmesinin ardından son buldu.