image/svg+xml
image/svg+xml

BMYO’da Duygusal Zeka Konuşuldu

Bartın Meslek Yüksekokulumuz İletişim Seminerleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin ilki İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülay Öztürk’ün “ Duygusal Zeka Neden Önemlidir” adlı semineriyle başladı.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Öztürk, duygusal zekanın iş hayatındaki önemine değindi. Duygusal zekanın duygularımızı anlama ve yönetme kapasitesi olduğunu belirten Öztürk, insanlık tarihinde insanın hayatta kalmasını sağlayan en önemli unsurun duyguların olduğunu söyledi.  Duygusal zekaya yönelik eğitimlerin bireyin kişisel gelişiminde de çok önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, ilkokuldan itibaren duygusal zekaya yönelik derslerin eğitim müfredatına koyulması gerektiğini dile getirdi.

Duygusal zekanın yüksek oluşu empati duygunu geliştirdiğini belirten Öztürk, “Liderleri diğerlerinden ayıran şey genellikle duygusal zeka düzeyleridir. Bugün işletmelerin mobing vakaları konusunda giderek artan bir grafiği var. Mobing ile mücadelede yöneticilerin duygusal zekaları büyük önem taşıyor. Bu nedenle insan kaynağının işe alımlarında duygusal zekanın ölçülmesi gerekiyor” diye konuştu.