image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın’ın Turizm Sorunları konuşuldu

Meslek Yüksekokulumuz Turizm ve Otel İşletmeciliği Programından Öğr. Gör. Dr. Gökhan Emir tarafından Dünya Turizm Haftası kapsamında "Bartın’ın Turizm Coğrafyası, Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu bir webinar verildi.

Bartın Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü ev sahipliğinde 15 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi, Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Handan Karakoç, Bartın 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Enver Çayır, Bartın Üniversitesi Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Fatma Ünal,  Bartın Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği Başkanı Satı Lütfi Okçu,   öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

2020 (Salgın Yılı) Türkiye’nin Dünya turizmindeki yeri hakkındaki  turizm verileri ile sunumuna başlayan Emir, 2020 yılında Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının yüzde 69 oranında azaldığını belirtti. Bartın turizminin sorunlarının fiziki coğrafyadan, hizmet ve personelden, altyapı ve üstyapıdan, ulaşımdan, çevreden, tanıtım ve pazarlamadan kaynaklanan sorunlar olarak altı başlıkta incelenebileceğini vurgulayan Emir, sorunlara şu çözüm önerilerini getirdi: “Kıyılara olan baskıyı azaltılması ve kent insanının rekreasyonel ihtiyaçlarının giderilmesi için kent içi açık ve yeşil alanların planlanması ve uygulanması gerektiğini kaydeden Emir,  “Bartın ve çevresindeki plajların arkalarında gezinti alanları, oturma yerleri ve seyir terasları yapılması, Bartın ırmağı boyunca yeşil alanlar ve kıyı parkları oluşturulması, Bartın limanından sivil amaçlarla daha fazla yararlanılması ve Ulus Uluyayla’ya “turizm merkezi” statüsünün verilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

Soru-cevap şeklinde geçen etkinliğin sonunda İl Kültür ve Turizm Müdürü Handan Karakoç Dünya Turizm Haftası kapsamında böyle bir etkinliği gerçekleştirdikleri için BMYO Müdürü Ayşe Genç Lermi’ye, Kalite Kurulu Koordinatörlüğüne ve Öğr. Gör. Gökhan Emir’e teşekkür etti.