Yüksekokulumuzda Bağımlılıkla Mücadele Seminerleri Düzenlendi

Bartın Meslek Yüksekokulumuzda (MYO) bağımlılık konusunda farkındalık seminerleri düzenlendi.

Bartın Meslek Yüksekokulumuzda Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nun  "Bağımlılık ile Mücadele Seferberliği” kapsamında uyuşturucu, tütün, alkol gibi madde bağımlılıkları, sanal bağımlılık ve kumar gibi davranışsal bağımlılıklara dikkat çekmek amacıyla bir dizi farkındalık seminerleri gerçekleştirildi.

İlk seminerler Bartın MYO’daki tüm öğrencilere yönelik olarak Psikolog Burcu Balak ile Sosyal Çalışmacı Coşkun Deniz Çavuş tarafından biri Ağdacı kampüsünde diğeri ise Kurucaşile kampüsünde olmak üzere iki etkinlik gerçekleştirildi. “Davranışsal Bağımlılıklar ve Uyuşturucuyla Mücadele” konulu seminerlerde; davranışsal bağımlılık hakkında, bilişim teknolojilerinin, internetin, sosyal medyanın aşırı ve zararlı kullanımı ile uyuşturucu maddeler, tütün ve alkolün zararları hakkında bilgilendirme yapıldı. Etkinlik sonunda Bartın MYO Müdürü Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi tarafından konuşmacılara teşekkür belgeleri verildi.

Ayrıca bölümlerimizde de danışman öğretim elemanlarımız tarafından bağımlılık konusunda eğitim verildi.