
-
Hakkımızda
-
Yönetim
-
Personel
-
Bölümler (Ağdacı Yerleşkesi)
-
Bölümler (Kurucaşile Yerleşkesi)
-
Oryantasyon Rehberi
-
Öğrenci İşleri
-
Öğrenci Değişim Programları
-
ÇAP (Çift Anadal Programı)
-
Uygulamalı Eğitimler
-
Engelsiz Meslek Yüksekokulu
-
Kalite
-
İç Kontrol
-
MEDEK
-
Risklerin Belirlenmesi ve Değerlendirilmesi
-
Hızlı Erişim
Bartın Meslek Yüksekokulunda İşyeri Uygulama Eğitimi (3+1) Tamamlandı
Başarı odaklı eğitim modelleri, öğrencilerin bilgiyi etkili bir şekilde öğrenmelerini sağlamak amacıyla giderek daha fazla kullanılmaktadır. Bu modellerden biri de 3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli'dir. Bu yenilikçi eğitim modeli, teorik derslerin yanı sıra pratik uygulamalara da ağırlık vererek öğrencilerin becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Son yıllarda, 3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli hakkında artan bir ilgi ve takdir gözlenmektedir. Bu modelde, öğrenciler bir yükseköğretim kurumunda teorik dersleri üç yarıyıl boyunca takip ederken, bir yarıyılını ise iş yerinde veya endüstriyel bir alanda uygulama yaparak geçirirler. Bu uygulama dönemi, öğrencilere gerçek hayat deneyimi kazandırırken, teorik bilgilerini pratikte kullanma fırsatı sunmaktadır.2022-2023 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Meslek Yüksekokulumuzda Elektronik Teknolojisi Programı, Gemi İnşaatı Programı, Grafik Tasarımı Programı ve Mobilya ve Dekorasyon Programı 3+1 İşyeri Uygulaması olarak adlandırılan eğitim modeli tamamlanmış bulunmaktadır.
Bartın Meslek Yüksekokulu’nda 3+1 Uygulamalı Eğitimi Modelinin tamamlanması sonrasında Gemi İnşaatı Programından 3 öğrencimiz, Grafik Tasarımı Programından 14 öğrencimiz ve Mobilya ve Dekorasyon Programından ise 4 öğrencimiz İş Yeri Uygulama Eğitimi aldıkları işyerlerinde işe başlamıştır.
2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Bartın Meslek Yüksekokulu olarak 4 bölümde 82 öğrenci ile yapılan anket sonuçlarına göre 3+1 İş Yeri Uygulama Eğitimi Öğrenci Memnuniyet Oranı, İllere Göre Öğrenci Dağılımları ve Mezuniyet Sonrasında İş Yerinde Çalışmaya Devam Eden Öğrenci sayılarını gösteren grafikler aşağıda paylaşılmıştır.