image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Meslek Yüksekokulu 27. Mezunlarını verdi

Üniversitemiz, 13’üncü mezuniyet töreninde 3 bin 536 lisans ve önlisans öğrencisini düzenlenen görkemli törenlerle mezun etti. 1994 yılında eğitim-öğretime başlayan meslek yüksekokulumuz ise bu yıl 27. mezunlarını verdi. Öğrencilerinin mezuniyet sevincine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi ile akademisyenler ve mezunların aileleri ortak oldu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Uzun, 13’üncü mezuniyet töreniyle gurur verici günlerden birini daha yaşadıklarını ifade ederek, “Bugün Üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz adına gurur verici günlerden birini daha yaşıyoruz. Üniversitemizin kuruluşunun 13’üncü yılında öğrencilerimizi hayatlarındaki yeni başlangıçlara yolcu etmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Öğrencilerimizin geleceğe doğru bir adım daha attığı bu günde pırıl pırıl gençlerini, azim ve umut dolu yürekleriyle mezun ediyoruz” şeklinde konuştu.  

Bu yılki Bartın Meslek Yüksekokulumuz birincisi Bilgisayar Programcılığı Programından Tufan Uzunçelebi, ikinci Bilgisayar Programcılığı Programından Ali Sinoplu  ve üçüncü Grafik Tasarım Programından Betül Görür oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi verdi.

Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri adına konuşma yapan Bilgisayar Programcılığı Programından Ali Sinoplu  “ Bu başarımın arkasında elbette yalnızca ben yokum.  Öncelikle her zaman yanımda olan, bana güvenen ve destek çıkan aileme, bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen çok kıymetli hocalarımıza her zaman yanımızda oldukları için çok teşekkür ederim” dedi.

Yoğun katılımın olduğu törende hep bir ağızdan mezuniyet yemini edildi. Geri sayımla birlikte keplerin atılmasıyla ise büyük bir coşku yaşandı. Kep atma seremonisinin ardından sona eren törenler sonrası öğrenciler, Kutlubey Yerleşkesinde kendileri için hazırlanan alanlarda fotoğraflar çektirdi.