İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu Kapsamında Çalışan Temsilcisi Seçim Duyurusu

İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında Üniversitenin tüm birimlerine Risk değerlendirmesi yapılması planlanmıştır. Risk değerlendirmelerinin yapılabilmesi için Risk Değerlendirme Ekibinin oluşturulması gerekmektedir. Risk değerlendirme ekibinde;

1) İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı,

2) İşyeri Hekimi,

3) Destek Elemanı,

4) İşveren veya İşveren Vekili ve

5) Çalışan Temsilcisi yer almaktadır.

Bu yüzden, her bir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sicil numarasına kayıtlı çalışanlar (akademik, idari ve sürekli işçi) için, çalışan temsilcisi (ya da temsilcileri) seçim yolu ile belirlenmesi gerekmektedir.

Çalışan temsilcisi seçimleri, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ ÇALIŞAN TEMSİLCİSİNİN NİTELİKLERİ VE SEÇİLME USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN TEBLİĞ’ine (Resmî gazete sayısı 28750) uygun bir şekilde çalışan temsilcisi olabilmesi için aşağıdaki niteliklere sahip personelimizin yine aşağıda belirtilen tarihler arasında bir dilekçe ile Yüksekokulumuza başvuruda bulunması gerekmektedir.

Çalışan temsilcisinin nitelikleri

MADDE 6 – (1) Bir çalışanın çalışan temsilcisi olabilmesi için aşağıdaki niteliklere sahip olması zorunludur:

1. a) İşyerinin tam süreli daimi çalışanı olması,
  2. b) En az 3 yıllık iş deneyiminin bulunması,
  3. c) En az ortaokul düzeyinde öğrenim görmüş olması.

(2) Belirli süreli veya geçici işlerde (a) ve (b) bentleri, işyerinde 3 yıllık iş deneyimi bulunmayan çalışan veya aday bulunmaması halinde (b) bendi, çalışanlar veya adaylar arasında yeterli eğitim düzeyine sahip kişi bulunmaması halinde (c) bendi hükümleri uygulanmaz.

(3) Yetkili sendika temsilcisinin çalışan temsilcisi olarak görev yapması halinde birinci fıkrada sayılan nitelikler aranmaz.

Başvuru Tarihi : 16/12/2020 – 23/12/2020

Aday veya Adayların İlanı : 24/12/2020

Seçim; 25/12/2020 sabah 10:00 başlayıp, 16:00 da sona erecektir.