image/svg+xml
image/svg+xml

BMYO Çevrim İçi İletişim Seminerlerinde “Siyasal İletişim ve Uluslararası İlişkiler” Konuşuldu.

Bartın Meslek Yüksekokulu Çevrim İçi İletişim Seminerlerinde bu hafta Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elife Hatun Önal Kılıçbeyli Siyasal İletişim ve Uluslararası İlişkiler hakkında konuştu.

Seminerin açılışında konuşan Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurgulayarak değerli bilgilerini bizlerle paylaştığı için Doç. Dr. Elife Hatun Önal Kılıçbeyli’ye teşekkürlerini sundu.

Dünya liderlerini siyasal iletişim yönüyle değerlendiren Önal, sosyal medyanın bambaşka boyutlara ulaştığını ve Trump, Biden, Putin gibi liderlerin sosyal medya paylaşımlarının siyasal iletişim danışmanları tarafından kurgulanmış mesajlar olduğunu öne sürdü. Günümüzde özellikle sosyal medyanın da gelişimiyle siyasal iletişimin kamu yöneticilerinin ve siyasetçilerin olmazsa olmazı haline geldiğini vurgulayan Önal, “günümüzde bir mahalle muhtarının bile iletişim danışmanı ile çalıştığını gördük. Dolayısıyla siyasal iletişim bu alanda eğitim almış, bilinçli iletişimciler tarafından yönetilmeli” diye konuştu.

Etkinlik sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Önal, “Bartın’ın tam bir cennet olduğunu, ileriki yıllarda bizzat Bartın’da üniversitemizde böyle bir etkinlikte bizlerle olmaktan büyük mutluluk duyacağını belirtti. Etkinlik teşekkür belgesinin verilmesinin ardından son buldu.