Etkinlik

Bartın Üniversitesi Bartın Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı ile Seracılık Programı Flower Show Fuarına teknik gezi düzenledi

Bartın Üniversitesi Bartın Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı ile Seracılık Programı İstanbul’da düzenlenen “Flower Show” Uluslar arası İstanbul Süs Bitkileri Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarına teknik gezi düzenledi.

Fuara Peyzaj ve Süs Bitkileri 1. ve 2. Sınıf öğrencileri öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Çelik ve Öğr. Görevlisi Veli Koca; Seracılık Programı 2. Sınıf öğrencileri Yrd. Doç. Dr. Cevdet Gümüş ile birlikte katıldılar. Öğrenciler, 17 ülkeden ve 296 katılımcının iştirak ettiği Flower Show fuarında Türkiye’nin farklı üretim bölgelerinden ve yurt dışından katılan firmalar ile tanışma, staj yapma ve iş bulma imkânlarına yönelik bilgi alıverişinde bulundular.

Farklı iklimlerde gelişen dış mekân bitkilerini, mevsimlik çiçekleri ve iç mekân bitkilerinin farklı türlerini yerinde görme ve inceleme fırsatı buldular. Bitki çeşitliliğinin yanı sıra bitkisel üretim ve peyzaj uygulamaları sırasında kullanılan araç gereçleri de tanıyıp, kullanımına yönelik gerekli bilgileri aldılar. Fuar gezisinden sonra öğrenciler Panora 1453 Tarih Müzesini de gezerek kültürel etkinlikte bulundular. Müzede 38 metre çaplı bir yarım kürenin iç yüzeyini kaplayan resimlerle İstanbul’un fethine ve kente giriliş anını yeniden tanıklık ettiler.