Etkinlik

15-22 Nisan 2011 Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Bartın Meslek Yüksekokulu tarafından "Turizmde Kariyer Yapmak" adlı konferans düzenlendi.

Üniversitemizde, Cumhurbaşkanlığı Köşkü Yiyecek ve İçecek Müdürü Seyit Başkonak tarafından 35. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde turizm öğrencilerine “Turizmde Kariyer Yapmak” konulu bir konferans verildi.

Konferansa, Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Tunay, öğretim elemanları ile Bartın Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri katıldı.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Bartın Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen program, Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlisi Hande Uyar’ın "Dünyada ve Türkiye’de Turizm Potansiyeli" adlı sunumuyla başladı. Uyar’ın ardından söz alan Cumhurbaşkanlığı Köşkü Yiyecek ve İçecek Müdürü Seyit Başkonak, turizmde kariyer yapmak için otellerde çalışmanın önemini vurgulayarak şunları kaydetti: “Uzun zaman boyunca yılmadan birçok küçük işletmede çalıştım, her şeyi yaptım. Zamanla Hilton, Sheraton gibi büyük otellerde çalıştım. Şu anki konumumda da son bir yıldır çalışmaktayım. Bu mesleği 15 yıldır icra ediyorum. Bütün zor şartlarda çalışarak bu yerlere geldim. Hem okuyup hem çalıştığım zamanlar da oldu. Hepsini ortak ve planlı bir şekilde yürüterek buralara yükseldim. Buralara gelirken bir önceki dönemdeki hiç kimseyi unutmadım. Çünkü turizmde iletişim çok önemlidir. Benim sizlere tavsiyem, bir işletmede staj amaçlı bile çalışacak olsanız yaptığınız işi küçümsemeyin. Ben de buralara bir anda gelmedim. Çok değişik görevlerde bulundum. Şu an ise buradayım."

Konferans, daha sonra öğrencilerin Cumhurbaşkanlığı Köşkü Yiyecek ve İçecek Müdürü Seyit Başkonak’a sorduğu sorularla devam etti. Soruların ardından bir değerlendirme konuşması yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Sayın Başkonak’ın az önce söyledikleri, her meslek ve iş için geçerlidir. İşinizi sevmek, işinizi sevmeseniz de onu doğru yapmak ve sorumluluk bilinci taşımak çok önemlidir. Bu konuda becerilerimizi ve bilgilerimizi geliştirmek noktasında yoğunlaşıyoruz. Bu bakımdan öğrenciliğinizi çok iyi değerlendirin, çok iyi öğrenci olun, çok iyi bilin. Çünkü çağımızın en büyük gücü ve sermayesi bilgidir.” dedi. Derslerde alınan bilgilerin gerçek hayata uygulanmasının önemine değinen Rektör Kaplan, “Bundan sonra da alanlarında başarı kazanmış profesyonelleri sizlerle görüştürmek ve onların hayat tecrübelerinden yararlanmanızı istiyoruz.” dedi. Değerlendirme konuşmasının ardından Başkonak’a hediyesi takdim edildi.