Yüksekokulumuz Ulaştırma Hizmetleri Programı öğrencilerine ‘Denizde Canlı Kalabilme Eğitimi’ verildi...

Yüksekokulumuz’un Kurucaşile Yerleşkesinde öğrenim gören Ulaştırma Hizmetleri Programı öğrencilerine uygulamalı olarak verilen ‘Denizde Canlı Kalabilme Eğitimi’ gerçeğini aratmadı. Kurucaşile Liman mevkiinde gerçekleştirilen eğitimlerde, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği tarafından Ulaştırma Hizmetleri Bölümüne bağışlanan denizcilik ekipmanları kullanıldı. Öğretim elemanları ve öğrencilerin yer aldığı eğitimlerde, batmak üzere olan tekneden acil kaçış ve denizde canlı kalabilme senaryolarını canlandırdı.

Senaryo gereği, can salı tekneden elle indirilerek su içerisinde otomatik olarak şişirildi. Kazazedeler tekneden suya dalma giysileri ile atlayarak tekneden uzaklaştı, can salına ulaştı ve hazırlıklı bir şekilde yardımın ulaşmasını beklendi. Paraşütlü işaret fişeği, el maytabı ve turuncu duman kandili de kullanılarak, arama-kurtarma çalışması yapan deniz ve hava taşıtlarına acil durum işaretleri verildi. Kazazedelerin acil durum işaretlerini gören gemi tarafından kurtarma botu kullanılarak kurtarıldığı eğitimler başarıyla tamamlandı.

Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Şerife Yazgan Pektaş, denizcilik mesleğinde genellikle kayıp ve kazalarla karşılaştıklarını dile getirerek, yaşanabilecek kayıpları en aza indirebilmek için verilen uygulamalı eğitimlerin çok önemli olduğunu söyledi.