Bartın İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulsettar BAYRAM Yüksekokulumuz Organik Tarım Programı Öğrencileri ile Buluştu...

Meslek Yüksekokulumuz Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümünün davetiyle, Bartın İl Tarım Müdürü Abdulsettar BAYRAM, Organik Tarım Programı öğrencileri ile bir araya gelerek Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Organik Tarıma dayalı teşvikleri ve Bartın Organik Tarım Faaliyetleri hakkında bilgiler paylaştı.

İl Müdürü BAYRAM, Organik Tarım faaliyetleri ve işleyişi ile ilgili bilgilere değindiği sunumunda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sağladığı teşviklerle Bartın ve çevresinde Organik Tarım desteklemeleri, çalışmaları ve projeleri ile gerçekleştirilen üretimlerden söz ederek, öğrencilerimizin de mezuniyet sonrasında destekleme projelerinden yararlanabileceklerini belirtti.

Üniversitemiz öğretim elemanları; Dr. Öğr. Üyesi Cevdet GÜMÜŞ, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe GENÇ LERMİ, Dr. Öğr. Üyesi Yafes YILDIZ ve Öğr. Gör. Nazlı İlke EKEN TÜRER ‘in de katılım sağladığı programda İl Müdürü BAYRAM bilgilendirme akabinde öğrencilerimizin sorularını cevapladı.

Daha sonra İl Müdürlüğü Organik Tarım Birim Sorumlusu Ziraat Mühendisi Mutlu KELEŞ eşliğinde, programda adı geçen organik tarım projesi kapsamında bulunan Karahüseyinli köyünde organik kivi bahçesi ve organik kızılcık bahçesi, Hacıhatipoğlu köyünde de organik kızılcık bahçesi ve ilk organik kivi hasadının yapıldığı toplam 4 bahçeye Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programı ve Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı Öğrencileri ile teknik gezi düzenlendi.

Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Cevdet GÜMÜŞ, Öğr. Gör. Nazlı İlke EKEN TÜRER, Öğr. Gör. Veli KOCA ve Tekniker Yıldıray KOCAER’in de katıldığı gezide desteklemeler, projeler ve çalışmalar çerçevesinde kurulan bahçeler ile ilgili incelemelerde bulunuldu.