Akademisyenlerimiz Veri Analitiği ve Yönetimi Eğitimi Aldılar...

Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selman KARAYILMAZLAR’ın yürütücülüğünü yaptığı “Mobilya Seçimindeki Yönelimlerin Twitter Ve Veri Madenciliği Algoritmalarına Dayalı Olarak Global Ölçekte Belirlenmesi” isimli Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında araştırmacı olarak yer alan Yüksekokulumuz akademisyenlerinden Mobilya ve Dekorasyon Programında görevli Öğr.Gör.Dr. Timuçin BARDAK ve Öğr.Gör.Dr. Kadir KAYAHAN ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programında görevli Öğr.Gör. Özkan AVCI, 09-12 Temmuz 2018 tarihleri arasında Ankara İli Başkent Üniversitesinde Prof. Dr. A. Egemen YILMAZ ve Prof. Dr. H. Okan YELOĞLU eğitmenliğinde düzenlenen “Veri Analitiği ve Yönetimi” eğitimine katıldılar.

Aldıkları eğitim kapsamında veri analitiği ve istatistiksel analizleri incelemek, veri yönetim biçimlerini incelemek, veri madenciliği ile sosyal ağ analizlerini yapmak, sosyal medyada yer alan verileri işlemek gibi konularda bilgi sahibi oldular.

Prof. Dr. Selman KARAYILMAZLAR; “Günümüzde neredeyse bütün büyük ve orta ölçekli firmaların sosyal medyayı kullanarak pazarlama faaliyetlerini yürüttüğünü, hedef kitlelerinin görüşlerini öğrendiğini ve ürünlerini bu fikirler yönünde geliştirdiğini, dolayısıyla buradan elde edilecek bilgilerin anlamlı olarak nasıl toplanacağını öğrenmenin mobilya sektörüne yön vereceğini belirtmiştir. Ayrıca günümüz çağının giderek dijitalleşmesi ve internetin gün geçtikçe devasa bir şekilde büyümesi ile bireylerin bu platformdaki paylaşımları, duyguları ve fikirlerinin çok büyük önem kazandığını ve temel amaçlarının yapacakları proje sonucunda veri madenciliği konusunda mobilya firmalarının ve Bartın Üniversitesi öğrencilerinin sosyal medyadaki algıyı keşfetmeleri ve uygulamalı olarak kendilerini geliştirmelerini sağlamak olduğunu” ifade etmiştir.