Büyük Veri Büyük Bartın Projesi Sona Erdi...

Meslek Yüksekokulumuz (MYO) ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliğinde gerçekleştirilen “Büyük Veri Büyük Bartın” adlı projesi kapsamında 14 gün-60 saat süren veri madenciliği eğitimleri sona erdi. Bartın Üniversitesinden 10 personelin katıldığı eğitimlerin sonunda katılımcılara, veri bilim eğitimi ile veri bilim uzmanlığı sertifikası Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN tarafından verildi.

Gerçekleştirilen bu eğitimlerin üniversitemizin akademik performans sıralamalarında daha da üst sıralara yükselmesinde önemli olduğunu belirten Rektör UZUN, “Günümüzde bilgisayar teknolojilerinin gelişimi ile veri biriktirme ihtiyacı artmış ve bu biriken verinin ticari ve bilimsel kullanımı gündeme gelmiştir. Giderek artan bir öneme sahip olan veri bilimi akademik sahada da, iş hayatında da önemli bir yer teşkil ediyor. Bu süreçleri yorumlayan, analiz edebilen şirketler milyarlarca lira tasarruf ediyor ve projeksiyonlar geliştirebiliyor. Katılımcılarımız bu eğitim sayesinde karmaşık veri yığınlarından anlamlı verilerin nasıl üretilebileceği ve bu verilerin nasıl analiz edilebileceği konusunda önemli bilgilere sahip oldular.” dedi.

Eğitim süresince katılımcıların veriyi anlama, biriktirme, işleme ve analiz etme konusunda ciddi bir birikime sahip olduklarını belirten Bartın Üniversitesi Bartın MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kıvanç BAKIR, “Eğitimin gerçekleşmesinde başta üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN’a, BAKKA Genel Sekreterliğine, BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Bahadır KALECİK’e, Analytic House Genel Müdürü Çağrı AKSU’ya ve emeği geçen yüksekokulumuz akademisyenlerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Eğitime Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç BAKIR, Öğr Gör. Dr. Timuçin BARDAK, Öğr. Gör. Özkan AVCI, Öğr. Gör. Utku SOBUTAY, Öğr. Gör. Yahya AKKAYA, Öğr. Gör. Çağrı SÜRÜCÜ, Öğr. Gör. Cihangir KASAPOĞLU, Arş. Gör. Eser SÖZEN, Atakan Süha KARAYILMAZLAR, Gökhan KARAALP katıldı.