Meslek Yüksek Okulu

Büyük Veri Büyük Bartın Projesi Başladı...

BAKKA-Meslek Yüksekokulumuz işbirliğinde gerçekleştirilen Büyük Veri Büyük Bartın projesi kapsamında veri madenciliği eğitimleri başladı. Bartın Üniversitesinden 10 personelin katıldığı eğitimler 14 gün-60 saat sürecek.

Geniş miktarda bilginin biriktirilmesi ve yararlı bilginin ayrıştırılarak taranması süreci olan veri madenciliği konusunda verilen eğitimlerde büyük verilerin biriktirilmesi, işlenmesi, analizi konularını içeriyor. Bilgisayar ortamında ve uygulamalı olarak sürdürülen eğitimlerde katılımcılar veri işleme, istatistiksel yöntemler, veri madenciliği yöntemleri, sosyal medya analizi, doğal dil işleme gibi birçok yöntemi içerisinde barındıran bir platform olan KNIME yazılımını kullanabilecek. Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara Temel Veri Bilimi ve Veri Bilim Uzmanlığı sertifikaları verilecek.

Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Kıvanç BAKIR, Bu eğitim sonunda şehrimizin ekonomik, siyasal ve turizme yönelik dijital ortamdaki büyük miktardaki verilerini veri madenciliği yöntemiyle analiz edilebilecek insan kaynağını yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Eğitime Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç BAKIR, Öğr Gör. Dr. Timuçin BARDAK, Öğr. Gör. Özkan AVCI, Öğr. Gör. Utku SOBUTAY, Öğr. Gör. Yahya AKKAYA, Öğr. Gör. Çağrı SÜRÜCÜ, Öğr. Gör. Cihangir KASAPOĞLU, Arş. Gör. Eser SÖZEN, Atakan Süha KARAYILMAZLAR, Gökhan KARAALP katıldı. BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır KALECİK de ilk derse konuk oldu.