Yüksekokulumuz Öğrencilerine Sertifika...

Meslek Yüksekokulumuz İşletme Yönetimi Programı ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programında gösterilmekte olan Bilgisayarlı Muhasebe dersi kapsamında öğrencilere uygulamalı ETAV-8.SQL ve LUCA muhasebe programları eğitimi verildi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrenciler için bir sertifika töreni gerçekleştirildi.

Bartın Meslek Yüksekokulu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ile Bartın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında verilen eğitimlere Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programından 39, İşletme Yönetimi programından ise 36 öğrenci katıldı.

Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN, “Öğrencilerimizin mümkün olduğu kadar farklı yetkinlikler kazanarak onların diğer üniversitelerden mezun olanlar arasında rekabet üstünlüğü kazanması en büyük arzumuzdur. Muhasebeciler ile yeminli mali müşavirlerin yüzde 50’ye yakınının LUCA programı kullandığının bugün sevinçle öğrendim. Üniversitemizin sektörle olan işbirliğinin de güzel örneklerinden bir tanesidir bu. Bu programı öğrenmiş olarak iş hayatına atılmış olacaksınız ve bu da sizin farkınız olacak.” dedi.

Mezun olacak öğrencilerden iletişim bilgilerini üniversiteye bırakmalarını isteyen Rektör Uzun, “Üniversite olarak sizleri mezun olduktan sonra da takip edeceğiz. Hayatınızın sonuna kadar Bartın Üniversitesi Ailesinin içerisinde olacaksınız. Bizler de sizlere mümkün olduğu kadar destek vermek istiyoruz. Bu büyük aileyi oluşturup bunun üzerinden markalaşacağız.” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kıvanç BAKIR, “Eğitimi verilen her iki program da öğrencilerimizin iş hayatındaki muhasebe uygulamalarını kavrama ve pratiklik sağlama noktasında büyük avantaj sağlayacaktır. LUCA eğitimi ve sertifikası alan öğrencilerimiz tüm Türkiye de ilk ve tek olan bu proje sayesinde Yüksekokulumuzdan mezun olup böyle bir belgeye sahip olan ilk öğrenciler olacaklardır. Bu eğitimlerin verilmesinde başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Orhan UZUN’a, BSMMMO Başkanı Mustafa FINDIK’a, emeği geçen bölüm başkanları Dr. Öğr. Üyesi Sezar KARACA ile Öğr. Gör. Dr. Gülay ŞENER’e, Öğr. Gör. Ender YEĞEN'e, Öğr. Gör. Hasan YAVUZ’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra öğrencilere Rektör Prof. Dr. Orhan UZUN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat YAZICI, Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kıvanç BAKIR, BSMMMO Başkanı Mustafa FINDIK, TÜRMOB Luca Operatörü Cenk İÇER ve öğretim elemanları tarafından öğrencilere sertifikaları verildi.