Meslek Yüksek Okulu

Yüksekokulumuz Öğrencilerinin Yaptığı Tekne Hizmete Alındı...

Yüksekokulumuz Kurucaşile yerleşkesinde eğitim-öğretime devam eden öğrencilerimiz uygulama teknesi yaptı. Öğretim elemanları ve Kurucaşile İlçesindeki Gemi inşa ustalarının gözetiminde yapılan tekne 11 metre boyunda, 3 buçuk metre genişliğinde ve 13 deniz mili hız yapabilecek şekilde tasarlandı.

Kullanıma hazır hale getirilen uygulama teknesinin hizmete alımı için bir tören gerçekleştirildi.

Bartın Valisi Nusret Dirim uygulama teknesinin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek "Özellikle öğrencilerimize böyle güzel bir işe imza attıkları için tebrik ederim. Bartın Üniversitesi'nde güzel işler yapılıyor. Bizler de gururla takip ediyoruz." dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise hizmete alınan uygulama teknesinin öğrencilerin meslek yaşamlarına yönelik önemli deneyimler kattığını vurgulayarak "Bugün burada Bartın’ın bu kadim ve güzel ilçesinde, buranın tarihi, sosyal ve ekonomik hayatıyla özdeşleşmiş bir çalışmanın açılışı için bulunmaktayız. Öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımız ve Kurucaşile’den çok değerli ustalarımızın desteğiyle hazırladığı Bartın Üniversitesi teknesinin açılışını gerçekleştirmenin, gelecek için atılan bu adıma şahit olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu teknenin yapımında Gemi İnşaatı öğrencilerimiz çalışmış, eğitimleri için önemli bir uygulama alanı olmuştur. Şimdi ise tamamlanan teknede Yat İşletme ve Yönetimi Programı öğrencileri uygulamalı dersler yapacaktır. Tam donanımlı laboratuvarlarda simülasyonlar üzerinden anlatılan dersler bu şekilde daha da verimli hale gelecektir." diye konuştu.