Yüksekokulumuzu akademisyenlerinden “Büyük Veri Büyük Bartın” Projesi...

Yüksekokulumuz ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) arasında “Büyük Veri Büyük Bartın” adlı proje kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

Düzenlenen imza törenine Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç Bakır ile proje ekibinden Öğr. Gör. Dr. Timuçin Bardak ile Öğr. Gör. Özkan Avcı ve BAKKA yetkilileri katıldı.

Proje ile ilgili bilgiler veren Müdürümüz Bakır, “Proje kapsamında belirlenecek olan 10 Akademisyen, 14 gün ve 60 saatlik bir programla büyük veri ve veri madenciliği üzerine uzmanlık eğitimi alacak.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise projede emeği geçen öğretim elemanlarını tebrik ederek, “Bilgi teknolojileri ve veri tabanı sistemlerinin gelişmesi ile büyük hacimli verilerin anlamlı bilgiye dönüştürülmesi son yıllarda yaygın olarak kullanılan bir tekniktir. Büyük miktardaki verilerin veri madenciliği ile işlenmesi bölgesel odaklı çalışmaların gerçekleşmesinde, yöneticilerin daha hızlı kararlar vermesinde önemli kolaylıklar sağlayacaktır.” diye konuştu.