Karadeniz Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulları İstişare Toplantısı’a Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Gülay ŞENER UZCAN konuşmacı olarak katıldı.

Karadeniz Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulları İstişare Toplantısı Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonunda 4-5 Kasım tarihlerinde Amasra Northdoor Hotel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Nusret Dirim'in eşi Burcu Dirim, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın eşi Saadet Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un eşi Emine Uzun, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural'ın eşi Arzu Vural, MHP Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Girişimcilik Dairesi Uzmanı Handan Köse, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Halil Balık, Kadın Girişimciler Kurulu(KGK) Karadeniz Bölgesi Başkanı Leyla Karabulut, Bartın KGK Başkanı Nurten Şahiner ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çevre illerdeki Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları ve üyeleri katıldı.

Karadeniz Bölgesindeki kadın girişimciler kurulu başkanları ile yöneticilerinin katıldığı toplantıda kadın girişimciler, illerinde yaptıkları çalışmaları paylaşırken, bölgede kadın girişimci sayısını arttırabilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Toplantıya Bartın Üniversitesi Bartın Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Gülay ŞENER UZCAN’da konuşmacı olarak katılarak; girişimcilik ve kadın girişimcilik kavramları üzerinde bazı noktaları vurguladı. Uzcan, girişimciliğin insanın düşünsel emeğinin ekonomik değere dönüşmesi olduğunu, girişimcilikle ilgili çabaların sonuçta ülke kalkınmasının gerçekleştirilmesi için yapıldığını, günümüzde kalkınmanın bölgesel temelli düşünülüp bölgenin kaynaklarını ve bireysel potansiyelini harekete geçirecek anahtarın girişimciler, özellikle de kadın girişimciler olduğunu, kadın girişimcilerin özellikle Dünya ve Türkiye’de karşılaştıkları zorlukları açığa çıkardı. Uzcan son olarak Dünya ve Türkiye’de kadın girişimciler üzerine yapılmış bazı çalışmaların verilerini ve Bartın’daki sayısal sonuçları izleyicilerle paylaştı.